22 Oktober

Pole Pole*

Omdat we voor vandaag niet echt iets op het programma hadden staan zijn we wat later opgestaan. Minouk had zich al klaargemaakt voor de duiktocht van vandaag en na een gezamenlijk ontbijt wandelde ze samen met Bart richting de duikclub.
Ondertussen speelden wij wat van de meegenomen spelletjes. Een echte relaxdag zou het ook worden, want behalve cocktails drinken, lunchen nadat Minouk terug was en een beetje zwemmen in zee hebben we de hele dag alleen maar in de zon gelegen. Af en toe kregen we bezoek van het katje dat de naam Panya heeft. Volgens de ober betekent Panya konijn, later bleek dit rat te betekenen.

Rond 5 uur maakten we ons al klaar voor het eten. We gingen ditmaal met de taxi richting het plaatsje Bwejuu waar het Bellevue guesthouse moest zitten. We hadden dit guesthouse op televisie gezien bij Herman helpt. Het wordt gerund door een Nederlands echtpaar en wordt goed beoordeeld. Helaas voor ons was het Nederlandse echtpaar voor een paar maanden terug in Nederland in verband met de geboorte van hun kindje.
Het eten smaakte er echter niet minder om. Een heerlijke kip masala vergezeld door echt lekkere pina colada maakten deze totale relaxdag helemaal af. Nadat we door de taxi weer waren opgehaald gingen we direct naar ons bedje toe.

* Pole pole is swahili voor langzaam aan.