21 Oktober

Zanzibar is Dol Fijn

Na een extreem korte nacht (05:30 ging de wekker) kleedden we ons snel aan voor het ontbijt. Reeds om 06:00 uur dienden we klaar te staan bij de receptie voor een ochtend snorkelen met dolfijnen. Men gaf aan dat vroeg vertrekken handig was in verband met de drukte die er later zou zijn. De rit naar Kizimkazi duurde een half uurtje. Samen met een Duitse jongen en twee Nederlandse meisjes (ook uit Ndame) mochten we snorkels en flippers uitzoeken waarna we aan boord gingen van een kleine motorboot.  Na nog geen 5 minuten varen konden we de eerste dolfijnen al zien.

Gewapend met snorkels en flippers dook iedereen het water in om zo dicht mogelijk bij de dolfijnen aanwezig te zijn. Vanaf de boot was goed te zien dat er heel veel dolfijnen rondzwommen die zodra iedereen in het water lag er met een rotgang vandoor gingen. Daarop klom iedereen weer snel in de bootjes en gingen de boten er weer achteraan. Mooi voor de toeristen, maar wel zielig voor de dieren.

Van de rust zo 's morgens vroeg was overigens niets te merken, tientallen bootjes crosten over het water op zoek naar meer dolfijnen. Het ritueel van in het water springen en weer de boot in herhaalde zich nog een aantal keer waarna het zwemmen met dolfijnen er alweer op zat. Aangekomen bij de kust lag er achterin de taxi een verzameling vers fruit, wat erg lekker was aangezien we nog geen ontbijt op hadden.  Reeds om 9 uur waren we weer terug bij de lodge waar we nog lekker konden ontbijten.

Voor het eerst was er wat bewolking waardoor we op het terras wat spelletjes hebben gespeeld. Al snel kwam de zon echter weer tevoorschijn waarna we de rest van de middag lekker op het strand hebben gelegen. Op het strand staan houten bedjes met daarop een lekker zacht kussen. Er staan diverse houten parasols met rieten bedekking. Echt een tropisch gezicht!
Aan het einde van de middag verzamelden zich steeds meer locals zich bij een strandtent een stukje verderop. Onder luid gejuich werden er door de plaatselijke bewoners trucjes gedaan op de fiets. Enkele zaten achterstevoren op de fiets en fietsen met de handen los het hele strand over. Respect!

Nadat de zon achter de palmbomen was gezakt (wat is het lekker om dat te kunnen zeggen in plaats van het Nederlandse: Nadat de zon vroeg in de middag achter de onweerswolken verdween) en we ons hadden omgekleed zijn we een stukje het strand opgelopen op zoek naar een restaurant. Bij de duikschool waar Minouk zich heeft opgegeven voor een duik-tour zit ook een erg goed restaurant waar we besloten te gaan eten. Het zag er heel erg chique uit en het voltallige personeel bekommerde zich om ons. We waren dan ook de enige gasten. Men deed echt enorm veel moeite voor ons. De tafel werd na elke gang volledig gepoetst, drankjes werden bijgeschonken en men wilde graag van ons horen wat wij van dit alles vonden. Het pas geopende restaurant had een wat beperkte kaart voor een niet viseter, maar de kwaliteit van het eten maakte dat alles goed. Wat was het eten hier lekker zeg.

Na het tekenen van het gastenboek (vol lovende kritieken) zijn we over het strand onder de mooist denkbare sterrenhemel teruggelopen naar de lodge. Halverwege het strand was bij een andere strandtent een groot kampvuur gemaakt, wat de wandeling een nog gezelliger tintje gaf.
Bij aankomst op de kamer wachtte er een verrassing op ons: Een gekko had zich onder de deur door gewurmd en zat op de muur te wachten op de muggen die zouden gaan komen. Nadat Bart het diertje met emmer en slipper naar buiten had gedirigeerd (waar het bij het uit de emmer springen en passant een mug ving) konden we dan eindelijk gaan slapen na een lange dag.